Antal portioner: 6
Ingredienser
Tærtebund:
Til denne tærte har jeg benyttet opskriften på den grove tærtedej som findes her
Fyld:
- 2 små porrer
- 3 løg
- 1 pakke bacon i tern
- 3 æg
- 1 dl cremefraiche (18%)
- 1 dl madlavningsfløde (husk at tjekke at den er glutenfri)
- Salt, peber og paprika
- Revet mozzarella
Fremgangsmåde
Skær porrer og løg i tynde skiver (jeg bruger et mandolinjern for at få skiverne supertynde, og det er også meget hurtigere end at skære med en kniv). Steg baconen på en dyb pande, og tilsæt efter 5 min løg og porrer og lad dem stege sammen med baconen i yderligere 5 min. Fordel løg, porrer og bacon i bunden af tærten.
Pisk æggene kraftigt i 5 min. til en tyk skum – jeg bruger røremaskine til dette, som sikrer en utrolig lækker og luftig tærte! Bland cremefraiche, fløde, salt, peber og paprika sammen og vend det forsigtigt i æggeblandingen, som fordeles over fyldet. Drys revet mozzarella over.
Bag tærten ved 200º i ca. 40 min .
Servér evt. en salat og flute ved siden af.
Tip: Skulle der være noget dej tilovers kan man lave nogle lækre små knækbrød der kan serveres til tærten. Rul blot den resterende dej ud og forskær stykkerne, drys med lidt havsalt og bag dem i ovnen i ca. 10 min – Servér med smør.
2 kommentarer
Pas på .. Ifg min diatist er der gluten i madlavningsfløde 🙂
Hej Katrine.
Tak for påmindelse – det er helt korrekt at der kan være gluten i madslavningsfløde, men de fleste supermarkeder har altid en variant uden gluten.
Rigtig god lørdag aften.
Hilsen Frk. Glutenfri