Kartoffel-porresuppe med sprød bacon

kartoffel-porre suppe

Antal personer: 2 (serveres suppen som forret er der til 4-6 pers.)

Ingredienser

Suppe:

  • 2 løg
  • 5-6 kartofler (forholdsvis store)
  • 2-3 porrer
  • 2 laurbærblade
  • 1 lille tsk tørret timian
  • 7 dl hønsebouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • En klat smør
  • Salt og peber

Pynt:

  • 1 pk. bacon
  • Persille
  • Olivenolie

Fremgangsmåde:

Snit løgene groft og svits dem i smørret. Når løgene er blevet klare tilføjes de rensede kartofler som er skåret i bidder på ca. 2*2 cm. samt porre som er skåret i stykker på 2 cm., og lad disse stege med i et par min.

Herefter tilsættes hønsebouillon (hold igen med 2 dl vand, som kan tilsættes til sidst hvis suppen er for tyk), laurbærblade og timian og lad ingredienserne koge ved mellemvarme under låg i ca. 25 min (tjek med en kniv at kartoflerne er kogt møre).

Laurbærbladene tages op og ingredienserne blendes med en stavblender indtil den er glat og fin (eller har opnået til konsistens man selv ønsker at suppen skal have). Tilsæt til slut fløden og lad suppen koge op et øjeblik.

Tilsæt evt. ekstra vand, hvis suppen ønskes tyndere, og smag til med salt og peber.

Pynt med persille, et par striber olivenolie og sprødstegt bacon.

Du vil måske synes om

2 kommentarer

  1. Tak for super inspiration Emilie. Lavede denne lækre suppe i tirsdags og det var en stor succes, smagte skønt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *