Antal: ca. 18 stk.
Ingredienser
Amerikanske pandekager:
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 3 dl glutenfri mel (fx rød finax eller schär mix B/C
- 1 dl havremel (eller en anden lidt grovere meltype)
- 3 spsk. sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 knsp. salt
- 3 spsk. solsikkeolie
Ideer til tilbehør:
Ahornsirup, honning, bær, chokoladesovs, peanutbutter, is etc.
Fremgangsmåde
Pisk æg og mælk sammen i en skål med en håndmixer. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og hæld melblandingen i æggemassen. Pisk godt indtil dejen er glat og jævn. Sæt dejen til at hvilke på køl i 20-30 min.
Varm en pande op til lige over middelhøj varme og hæld ca. ½ dl dej på panden. Vend pandekagen efter et par minutter og steg den færdig på den anden siden.
Tip: Hvis man ikke har en blenispande med huller til at lave flere pandekager ad gangen, kan man med fordel tage en ekstra pande i brug.
Hvis man bruger en blenispande vil der blive flere pandekager end angivet i opskriften, da jeg brugte en almindelig pande.
Hold pandekagerne varme i ovn ved ca 90° indtil alle pandekagerne er lavet.
Server med fx. ahornsirup og bær