Denne kage kan laves enten med gulerødder, græskar eller squash, og er derfor ideel hvis man har en rest der ellers bare skulle smides ud 🙂
Antal personer: 8
Ingredienser
Kage:
- 300 g groftrevet gulerødder, græskar eller squash
- 200 g glutenfrit mel (rød finax)
- 1 ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 250 g brun farin eller rørsukker
- 3 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 100 g hakkede hassel- eller valnødder
- 1 ½ dl smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
- 2 dl vand
Frosting:
- 200 g neutral smørost (jeg brugte bare den billigste fra Lidl)
- 1 dl flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. citronsaft
- 1 tsk. citronskal (riv evt. lidt ekstra som drysses på som pynt inden servering)
Fremgangsmåde
Kage: Bland ingredienserne til gulerodskagen i den nævnte rækkefølge, og beklæd bunden af en springform med bagepapir (smør evt. siderne med olie el. smør). Fordel dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ved 180º i 45 – 50 min. Stik evt. i kagen med en strikkepind for at tjekke at kagen er gennembagt. Lad kagen køle helt af inden frostingen fordels over kagen.
Frosting: Imens at kagen bager i ovnen kan man lave frosting, hvor alle ingredienserne blot skal røres sammen. Jeg synes den bliver bedst af at komme tilbage på køl inden den til slut fordels over kagen. Pynt evt. med revet citronskal.