Antal personer: 4
Ingredienser
Fritter:
- 250 g polenta (majsgryn)
- 1,25 liter vand
- 1 tsk. salt
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. flagesalt
- ½ spsk. rosmarin
- ½ spsk. timian
Dip:
- 2½ dl creme fraiche
- 4 tsk. mayonnaise (fx Hellmann’s)
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. flagesalt
- ½ tsk. rosmarin + timian + estragon
- ½ tsk. hvidløgspulver
Fremgangsmåde
Bring vandet i kog, skru ned og tilsæt polenta og salt under omrøring så det ikke klumper. Massen skal småkoge/simre i 5-7 min. og det kan være nødvendigt at tilsætte mere vand (ca 2½ dl). Lad massen køle lidt af og hæld den i en beholder beklædt med bagepapir. Sørg for at massen er jævn, og dæk den med et stykke bagepapir over. Stil beholderen på køl i minimum et par timer. Vend herefter beholderen på hovedet og lad den faste masse falde ud, og skær stave ud af massen – jeg synes de bliver bedst hvis de i omkredsen ikke bliver meget større end ca. 1 cm. Lav nu en marinade ud af olivenolie, flagesalt, rosmarin og timian og pensle fritterne. Fritterne skal have ca. 30 min ved 230º – de skal blive flotte gyldne, så vend dem gerne efter 15 min.
Imens fritter er i ovnen kan dippen tilberedes ved blot at blande alle ingredienserne i en skål.
Tip: Fritterne mætter mere end man skulle tro, og bliv derfor ikke bekymret, hvis mængden ikke virker så stor 🙂