Taco er en af mine absolutte yndlingsretter, men kan give udfordringer, hvis man gerne vil spise det med en tortilla, da de glutenfrie tortillas man kan købe i butikkerne ofte er en stor skuffelse (alle dem jeg har prøvet har bare ødelagt måltidet). Derfor har jeg lavet min egen opskrift på hvad der for mig er en lækker tortilla (madpandekage), som kan rulles uden at gå i stykker og som ikke er tør! 👏😀
Når jeg har ikke tid til at lave tortillas, men er i tacohumør, så købet jeg enten bare nachochips eller tacoskaller, knækker disse ud over tallerkenen og fordeler tilbehøret henover skallerne og får den LÆKRESTE “salat” 😀
Det er jo sådan set kun ens egen fantasi og lyst, der bestemmer hvad retten skal indeholde og her er mit forslag til den perfekte taconight.
Antal personer: 4
Ingredienser:
- 650 g hk oksekød (8-12 %)
- 1 ps. tacokrydderi
- 1 glas salsa (jeg køber medium stærk)
- 500 g cremefraiche (9 %)
- 500 g salat (fx iceberg eller babyleaves)
- 10 cherrytomater
- ½ agurk
- 1 ds. majs
- ½ løg
- 200 g reven ost
- 1 portion hjemmelavet guacamole
- 8-10 tortillas eller tacoskaller
Fremgangsmåde:
Oksekødet brunes sammen med en smule fedtstof i en gryde ved middelvarme, hvorefter tacokrydderiet tilføjes sammen med vand og steger færdigt indtil det meste af vandet er fordampet. Alle grønsagerne snittes som man helst vil have dem, og grøntsagerne samt det øvrige tilbehør anrettes i skåle.
Jeg synes at denne type måltid er helt genial, da det smager så SKØNT uanset hvor meget man gør ud af tilbehøret, og skal det gå super stærkt, kan man jo erstatte de hjemmelavede tortillas med tacoskaller og skippe den hjemmelavede guacamole – jeg vil dog klart anbefale at lave retten som anvist 😀