Ingredienser:
- 100 g smør
- 250 g glutenfrit mel (fx rød Finax)
- 1 tsk bagepulver
- 60 g sukker
- 1 vaniljestang
- ½ dl mælk
- 1 æg
Fremgangsmåde:
Smør og mel smuldres sammen hvorefter vaniljestangen flækkes på et skærebræt og vaniljekornene skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret, som sammen med de øvrige ingredienser tilsættes smør/melblandingen. Tril nu dejen til stænger med en diameter på ca. 1 cm. Pak stængerne ind i husholdningsfilm og læg dem i fryseren i min. 3 timer. Tag herefter stængerne op og skær ca. 1 cm tykke skiver som fordels ud over en bagplade og bages ved 190° i 15-20 min – vend evt. kammerjunkerne efter 10 min. Lad kammerjunkerne afkøle på en rist, og opbevar dem i en tætsluttende dåse ved stuetemperatur.
Tip: Jeg plejer kun at tage den mængde stænger op af fryseren som jeg skal bruge, og lader resten ligge til senere brug for at forlænge kammerjunkernes holdbarhed – og friskhed.
Bruges som tilbehør til hjemmelavet kærnemælkskoldskål