Hjemmelavede glutenfri kammerjunkere

Hjemmelavede kammerjunkere

Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 250 g glutenfrit mel (fx rød Finax)
  • 1 tsk bagepulver
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl mælk
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

Smør og mel smuldres sammen hvorefter vaniljestangen flækkes på et skærebræt og vaniljekornene skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret, som sammen med de øvrige ingredienser tilsættes smør/melblandingen. Tril nu dejen til stænger med en diameter på ca.  1 cm. Pak stængerne ind i husholdningsfilm og læg dem i fryseren i min. 3 timer. Tag herefter stængerne op og skær ca. 1 cm tykke skiver som fordels ud over en bagplade og bages ved 190° i 15-20 min – vend evt. kammerjunkerne efter 10 min. Lad kammerjunkerne afkøle på en rist, og opbevar dem i en tætsluttende dåse ved stuetemperatur.

Tip: Jeg plejer kun at tage den mængde stænger op af fryseren som jeg skal bruge, og lader resten ligge til senere brug for at forlænge kammerjunkernes holdbarhed – og friskhed.

Bruges som tilbehør til hjemmelavet kærnemælkskoldskål

Du vil måske synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *