Hjemmelavet guacamole

Guacamole færdigDer findes utrolig mange forskellige opskrifter på guacamole, og jeg har forsøgt en del forskellige, hvor jeg har fundet frem til denne som jeg synes er den allerbedste 🙂

Nogle populære ingredienser som jeg har undladt i min guacamole er jalapenos, creme fraiche og koriander. De første to ingredienser kunne jeg egentlig godt finde på at tilføje, men jeg er personligt ikke så god til alt for stærk mad, og jeg kan rigtig godt lide den struktur guacamolen får ved at undlade creme fraiche. Mht. koriander, så tilføjede jeg dette de første par gange jeg lavede en hjemmelavet guacamole, men må indse er jeg er blandt den del af befolkningen som IKKE kan lidt dette krydderi ;o)

Mængde: 5 dl. (til dip 4 pers.)

Ingredienser

  • 2-3 avokadoer
  • saften fra 1 lime eller ½ citron
  • ½ løg (finthakket)
  • 2 blommetomater (grofthakket og den våde del fjernes)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk havsalt
  • 1 knsp cayennepeber

Fremgangsmåde:

Halvér avokadoerne, fjern stenene (gem disse i tilfælde af at der er en rest der skal gemmes) og skrab avokadokødet ud i en skål. Mos avokadokødet, så der fortsat er lidt struktur tilbage og bland de øvrige ingredienser i.

Guacamole

Lad guacamolen stå i 15 min inden den serveres.

Tip: Hvis der er noget guacamole tilbage som skal gemmes til næste dag, så kan jeg anbefale at man gemmer avokadostenene, og putter dem ned i guacamolen inden den stilles på køl, da den herved beholder den flotte grønne farve og bliver derfor ikke brun og mindre appetitlig at se på 🙂

Guacamole efter 1 dag

Sådan så min guacamole ud efter 1 døgn i køleskabet 🙂

 

Du vil måske synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *