Cremet blomkålssuppe med bacon topping

blomkaalssuppe

Antal personer: 4 (serveres retten som en forret er der til 6-8 pers.)

Ingredienser

Suppe:

  • 1 blomkålshoved
  • 2-3 løg
  • 5-7 kartofler
  • 1 kvist timian eller 2 laurbærblade
  • 1 grøntsag- eller hønsebouillon
  • 7 dl vand
  • 2½ dl fløde (madlavningsfløde kan anvendes – husk at tjekke at den er glutenfri!)
  • ½ citron
  • Salt og peber

Pynt:

  • 1 pk bacon i tern
  • Hakket persille

Servér evt. med glutenfri flute og smør

Fremgangsmåde

Pil løgene, hak dem groft og sautér dem i en gryde med smør eller stegemargarine til de er klare. Skyl blomkålen og skær den i mindre buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker af ca. 2*2 cm. Tilsæt blomkål og kartofler og lad dem stege med i ca. 5 min. Hæld herefter vand og bouillon og krydderurt i gryden og lad det hele simre under låg i ca. 15 min. Når kartofler og blomkål er kogt møre tages krydderurten op og suppen pureres med en stavblender, hvorefter fløden tilsættes og suppen smages til med citron, salt og peber.

Baconen ristes sprød på en pande og drysses sammen med persillen over suppen når den er anrettet.

Tip: Har man tilfældigvis fx. et par jordskokker og en pastinak, kan disse med stor succes tilføjes til retten samtidig med blomkål og kartoflerne – husk i så fald at tilføje lidt ekstra vand.

 

Du vil måske synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *