Hjemmelavet glutenfri “burger”

Hjemmelavet glutenfri burgerDet er jo egentlig nok lidt forkert at kalde dette for en burger, da den indeholder alt det en burger indeholder på nær selve burgerbollen. Jeg synes dog at den opfylder alt hvad jeg ønsker ved en burger, foruden muligheden for at kunne spise den med hænderne – hvilket nok også ville være lidt svært, da den indeholder så meget lækkert fyld at det bare er meget lettere at spise den med kniv og gaffel, burgerboller eller ej :o)

Antal personer: 2

Ingredienser:

 • 350g oksekød (8-12 %)
 • 1 pk. bacon i skiver
 • 4 skiver rød cheddar (eller en anden god ost)
 • Salat (fx icebergsalat)
 • 1 tomat
 • ¼ agurk
 • ½ løg
 • Ketchup
 • Guacamole

Fremgangsmåde:

Form 2 bøffer ud af kødet og krydr med salt og peber (andre krydderier kan også sagtens også bruges, men jeg kan godt lide at holde denne bøf rimelig enkel i smagen) og steg bøfferne på en pande – når der er ca 2 min stegetid tilbage lægges en eller to skiver ost på hver bøf.

Tip: jeg plejer at starte med at give bøfferne 1 min. på hver side ved høj varme, og skruer derefter ned til middel varme, hvorefter bøfferne steges færdigt – i alt ca 10-12 min.

GULDTIP: vil man gerne undgå for megen strint og mados, kan bøfferne efter 1 min. på hver side på panden lægges i et fad, og steges færdigt i ovnen ved 180º i 20 min – vend bøfferne efter 10 min og husk at komme ost på når der er et par min tilbage.

Samtidig varmes en anden pande op til middel varme og baconen steges sprød og lækker.

Tip: baconen kan som bøfferne også sagtens tilberedes i ovnen – ca 20 min ved 180º – så er der mere ro til at ordne det øvrige indhold til burgeren.

Salat, tomat, agurk og løg skæres i passende skiver og det hele anrettes som man bedst kan lidt det på en tallerken – jeg bruger denne rækkefølge:

 • salat
 • ketchup
 • agurk
 • bøf (med ost)
 • løg (som jeg undlader, da rå løg og mig ikke er så gode venner 😜)
 • tomat
 • guacamole
 • bacon

Glutenfri burgerBurgeren servers med fritter og chilimayo

Velbekomme 😀🍔🍟

Du vil måske synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *