Antal portioner: 6
Ingredienser
- 1,5 kg små kogte kartofler
- 5 dl creme fraiche (18%)
- 2 spsk. revet løg
- 3 tsk groft salt
- ½ tsk hvid peber
- 1 ½ tsk sennep
- 1 tsk eddike eller lage fra fx syltede agurker
- 1 tsk citronsaft
- 5 tsk klippet purløg (gem 2 tsk til pynt).
Fremgangsmåde
Til denne kartoffelsalat brugte jeg små nye kartofler, og skyllede dem derfor blot inden de blev kogt, og der var derfor lidt skræl på som blot giver lidt sprødhed til salaten. Pas på at kartoflerne ikke bliver kogt for møre, da de så falder fra hinanden i dressingen!
Når kartoflerne er kogt kan de med fordel overhældes med koldt vand, og når de er kølet helt af skæres de i kvarte stykker. Bland imens de øvrige ingredienser sammen og smag dressingen til, hvorefter kartoflerne forsigtigt vendes i og der pyntes med resten af det klippede purløg. Lad kartoffelsalaten stå på køl indtil ca. 15 min før servering.
Tip: Pynt evt. med tomater skåret i både.