Antal portioner: 6
Ingredienser
Tærtebund:
Til denne tærte har jeg benyttet opskriften på den grove tærtedej som findes her
Fyld:
- ½ broccoli
- 1 pakke bacon i tern
- 3 æg
- 2 dl cremefraiche (18%) eller fløde (madlavnings)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Broccolien skylles og skæres i små buketter som fordeles i bunden af tærten. Steg baconen og fordel denne over broccolien. Pisk æggene kraftigt til tyk skum – jeg bruger min røremaskine, og netop dette er med til at give en utrolig lækker og luftig tærte! Bland forsigtigt cremefraiche eller fløde sammen med æggeblanding. Krydrer salg og peber i til sidst og fordel æggemassen over fyldet. Bag tærten ved 200º i ca. 40 min .
Servér evt. en salat og flute ved siden af.
Tip: Skulle der være noget dej tilovers kan man lave nogle lækre små knækbrød der kan serveres til tærten. Rul blot den resterende dej ud og forskær stykkerne, drys med lidt havsalt og bag dem i ovnen i ca. 10 min – Servér med smør.