Min bedste chokoladekage

Chokoladekage

Antal personer: 8

Ingredienser

Kage:

  • 1 dl sukker
  • 3 dl glutenfrit mel (fx rød finax eller schär melmix B)
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk natron
  • 2 dl vand
  • ½ dl smagsneutral olie (solsikke)
  • 1 tsk vaniljeessens (eller sukker/ekstrakt)
  • 1 tsk eddike

Chokoladeglasur:

  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk kakao
  • 2 dl flormelis
  • 2 spsk mælk
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Kage: Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Bland herefter de våde ingredienser sammen og tilsæt i skålen med de tørre ingredienser. Rør hurtigt dejen sammen, og hæld den i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir (smør evt. siden af formen). Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min ved 180º. Tjek evt. om den er færdigbagt med en strikkepind – dejen må ikke hænge ved. Lad kagen afkøle helt, fjern bagepapiret fra bunden og placér kagen på et fad.

Glasur: Rør alle ingredienserne sammen (brug evt. en håndmixer eller røremaskine) i ca. 5 min, så glasuren bliver rigtig luftig. Fordel glasuren over kagen og lav et cirkelmønster – pynt evt. med friske bær.

Chokoladekage

Stil kagen tilbage på køl, hvis den ikke skal serveres med det samme, og tag den frem igen ca. 20 min. inden servering.

Du vil måske synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *