Græskarsuppe med chili og citron

Græskarsuppe

Denne græskarsuppe kan både serveres som et måltid i sig selv eller som forret.

Suppen har en kraftfuld smag dog uden at være for stærk, da den stærke smag opvejes af den friske citron, og jeg synes at suppen er specielt passende til de koldere dage, og er derfor helt perfekt for den kommende tid vi går i møde.

Antal personer: 4 (serveres suppen som forret er der til 6-8 pers.)

Ingredienser:

Suppe:

  • 1 kg græskar i tern (hokaido)
  • 2-3 grofthakkede løg
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1-2 hakkede røde chilier (fjern evt. kerner)
  • 1-2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie
  • 8-10 dl grøntsags bouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1 økologisk citron
  • salt og peber

Pynt:

  • Cremefraiche (min 18 %) eller græsk yoghurt
  • Basilikum
  • Olivenolie

Fremgangsmåde:

Sautér græskar, løg, hvidløg, ingefær, chili og spidskommen i olien under omrøring i 3-4 min. Tilsæt grøntsags bouillon (hold igen med de sidste 2 dl) og laurbærblade og lad retten simre under låg indtil græskarkødet er mørt – ca. 20-30 min. Når græskarkødet er kogt mørt tages laurbærbladene op og suppen blendes (jeg bruger en stavblender direkte i gryden) indtil en jævn konsistens er opnået. Herefter tilsættes reven skal fra citronen og halvdelen af saften. Hvis suppen er for tyk tilsættes resten af bouillonen.

Smag til med salt og peber.

Anret suppen med en klat fed cremefraiche, basilikum og en sjat oliven olie.

Har man en glutenfri flute eller bolle er denne også skøn at servere til suppen.

Du vil måske synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *