Hjemmelavet kærnemælkskoldskål

Hjemmelavet kærnemælkskoldskål

Hjemmelavet koldskål er for mig lig med sommer – er der ikke varmt, så har jeg ikke lyst til det. Derfor har det nu endelig været koldskåltid hjemme hos os (tror det er 2 mdr. siden sidst!), da vejret jo har været fantastisk de seneste dage.

Supermarkederne har som de fleste er bekendt med færdiglavet koldskål, og mange af disse er helt fine, men for mig slet ikke sammenlignelige med den hjemmelavede koldskål – som i øvrigt er SUPER nem at lave og det tager INGEN tid! Jeg køber derfor aldrig nogensinde de færdige, da jeg slet ikke synes de er det værd 😛

Der findes mange variationer på hjemmelavet koldskål samt tilbehør, men jeg foretrækker den helt traditionelle lavet på æg og kærnemælk med kammerjunkere til. Jeg synes det er så lækkert når den bliver fyldig og skummende – her er den en stor hjælp at have en køkkenmaskine, som virkelig har nogle kræfter bag sig – og skal derfor helst spises med det samme, da skummet lægger sig efter kort tid. Jeg anbefaler derfor ikke at lave den hjemmelavede koldskål, men det tager som nævnt virkelig heller ikke nogen tid at lave den.

Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk vanijlesukker
  • 1 økologisk citron
  • 1 l kærnemælk

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker til en luftig masse (jeg bruger altid min køkkenmaskine for at opnå det bedste resultat) – pisk gerne i min 5 min. Tilsæt herefter vaniljesukker samt reven skal og saft fra citronen. Når dette er blandet sammen tilføjes til sidst og langsomt kærnemælken. Det er vigtigt at kærnemælken tilsættes langsomt for at bevare luften i æggemassen.

Serveres med hjemmelavede kammerjunkere.

Du vil måske synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *