Havreboller

Glutenfri havrebollerJeg har op til flere gange forsøgt at bage boller med naturlig glutenfrit mel, men jeg synes ikke at det bliver ligeså godt, som når jeg bruger en glutenfri melblanding, og derfor bruger jeg altid en glutenfri melblanding når jeg skal lave brød/boller. Hvis det skal gå hurtigt bliver melblandingen som den er, men jeg har også haft stor succes med at blande andre ingredienser i dejen. Jeg synes at der er mange forskellige mærker der alle sammen giver rigtig gode resultater, og til disse boller har jeg benyttet havrebrødsmixen fra Finax og suppleret deres basisopskrift fra pakken med lidt andre ingredienser for at gøre bollerne lidt mere spændende. Jeg synes at bollerne fungerer rigtig fint både til morgenbordet i weekenden, men også til fx sandwich hvor man jo kan være rigtig kreativ med selve sandwichfyldet.

Antal boller: 12-14

Ingredienser

  • 1 pakke havrebrødsmix (900g)
  • 1 dl blandede kerner/frø (jeg brugte solsikkekerne og hørfrø)
  • 1 stor eller 1½ reven gullerod
  • 8 dl vand

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne sammen i en røremaskine (jeg bruger k-spaden), og lad maskinen stå i minimum 5 min – gerne lidt længere tid, da dejen skal bruge tid på at samle sig og blive fast. Form bollerne og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve et lunt sted tildækket af et viskestykke i 30-40 min.

Tip: Jeg bruger altid en is-ske til at forme bollerne og dypper denne i vand for hver bolle der sættes på bagepladen.

Havrebrødsboller penslet med yoghurt

Når bollerne har hævet pensles de med yoghurt (æg eller vand kan også bruges) og bages i midten af en forvarmet ovn ved 250º i 5 min, hvorefter der skrues ned til 200º og bollerne bages i yderligere 15 min.

Servér boller når de har kølet lidt af eller frys dem ned.

Havrebrødsboller

Fryses bollerne ned (det gør jeg altid med størstedelen), kan de enten lægges direkte i forvarmet ovn på 180º og bages i 12 min eller optøs og lunes i 8 min. De kan godt blive lidt hårde, hvis de ikke optøs inden, men smager fortsat lige godt 🙂

Du vil måske synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *